Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något helt annat än ett släktkalas


Långdansen


Bröstets pansar dolde hjärtat
gömde slagens vilda kraft
när igenom yra andars
röda rader fort jag sprang

Se dig inte om, då dör du
hade alla till mig sagt
Alltså, om jag blicken vände
skulle ekot från mig dö

Och hallens rassel skulle tystna
rop och skratt till murbruk gå
bilder blekna, falla fritt
i vittring av en elak pust

Rör mig inte, sjöng mitt inre
tusenfalt, på tusen språk
till golvets sten, vid kalkens hårda
huvuden och blinda skönhet.



22/7 2011




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-09 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP