Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han var min bäste vän.


Älskade fjäril

Solen sken så varmt genom blad och verk
Den dagen du blev till
Lika starkt sken ansikten av stolthet
Två föräldrar som höll andan, när tiden stod still

Den vackraste fjäril med vingar så sköra
Såg den första julidagens ljus
Starka vingslag förde upp upp upp
Över häckar gård och hus

Där fann jag dig min älskade fjäril
Bakom nyponbuskens blad
Vi knöt vänskap som sköt upp upp upp
Mitt inuti grönskan, i vår lilla stad

Väl i utkanten av grönska, bland nypon morgondagg och blad
Fann du den vackraste blomma värden har sett
Med hennes hand i din flög ni upp upp upp
Nära himlen på första parkett

Men en fjärils sköra vingar brister lätt
även bland de vackraste få
Med blicken mot solen föll du ner ner ner
O älskade fjäril, jag saknar dig så




Bunden vers av Erik.J
Läst 711 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-11 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik.J
Erik.J