Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Odling på gång


De kunniga


En morgon började arbetet med
den söta miniatyråkern
Tre herrar grävde fåror
en fjärde herre mätte,
två unga män bar dit säckar
som var små och mycket täta

Den lilla åkern kantades vackert
med skärvor från fat och krus
En flicka fick äran att sätta frö,
hon sjöng under cedrarnas kronor

Det kommer att dofta, sade de, efter
vatten och värme, skall du se
En täppa av kryddor, så underbar
som denna i trädens skugga
skall väl få även dig att sjunga

Varför så liten, sade jag, skall väl inte
en åker söka oändlighet, skall den inte
tävla med himlen om vem som når först till
horisonten?

Du vet ingenting, fick jag höra,
därför är du också blek.



13/3 2011




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-08-12 12:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag kommer att gå till min gård som är där som jag kommer att sitta och säger om att det finns det som är mitt så är det så är det med det. Han säger att jag skall skriva som jag är och som jag vill så är det för han säger inget mera så vi skall ta bort det ordet så vi säger det så så nu å vi gör det då nu så
2015-08-13

    ej medlem längre
En lektion i zen läser jag och gillar. Knäckprosa? Kanske. Jag tror att ett prosaformat hade passat innehållet minst lika bra som radbrutet, det hade inte minskat den poetiska halten.
2015-08-13

  Magdalena Eriksson VIP
Fint som glasmålning
2015-08-12

    ej medlem längre
prydsam och bildlig dikt
2015-08-12

  Nanna X
Lite japansk på något vis ; )
2015-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP