Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Suddendutt på Bukowskis för första gången


Gröna hästar


Hon håller den framför sig
hör utlämnaren säga

Den var fin, du!

och ser att den är
både spröd och stark

Hur bär de sig åt
de där stenkarvarna

Den är
grön med pyttesmå
fläckar i svart

föreställer
en koifisk bland lotusar
vilket lär vara
ett vanligt motiv

Prisvärd?
Kanske

På utvägen
snubblar hon över bordsfötter
hittar nästan inte
tillbaka

ser till slut
trappan
men lockas bort från den av
en grandios vitrin

hamnar i en värld av
miniskulpturer
brevpressar
cremekoppar
schackspel
porslinsvaser

får syn på
ett fyrspann med
gröna hästar

samma sorts sten som
koifiskens

Hästarna
ser levande ut
manen är genomskinlig
på den ena

Hur bär de sig åt
de där stenkarvarna

Nu vet hon med
bestämdhet

att hon kan känna
såväl habegär som
avund.



13/8 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-14 13:01



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En vandring bland tingen och tankar. Fint
2015-08-14

  Nanna X
Jadehäst?
2015-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP