Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lediga ord : en ros

En ros med ditt namn i stadsparkens rosarium
         dr Frankenstein
fortfarande onykter tidigt lördag morgon
            mumlar hans monster 
läkarn fråga har du problem med spriten
            a sa jag den tar slut    
som broar städer länder


   *
11.07                          ingen trädskugga                        
                     men skuggan av en poet        
kommer löpande han andas tungt i hettan
ett långt böjt skelett gammal hängande hud
svarta runda solglasögon / skjuter tungt löpande
framför sig Boërosia som sover under ett
solparasoll i en rullstol kamouflerad till fåtölj         

            medan han springer
inventerar han högljutt pustande vad han ser
al bok lönn Axel oxel hästkastanj        
lärkträd alm ek blind lind hassel hängask
sömmerskegången fabrikörslikören vävlagargången
         skräddaresången                       & du
                                          Översteprästinnan (upprätt)

är du ett olyckligt val av ord min sköna

som havsnymfen Galatea poserade du naken här en gång
som din fiolspelman var jag också helt näck 
det var ju även kommer du ihåg den sprudlande konstapel 
som satt grensle över ryggen på en skrattande delfin        

 
   *
                                                            17:01
framförs Claude Loyola Allgéns Fantasía
munkar i publiken bågskyttar dragplåster ficktjuvar
andliga kronofogdar häxor 

på en av parkgångarna reciterar parallellt 
         ett välljudande spöke högt
            ur en barmästares morgonvandring hem
en furstinna ber sina bärare stanna
hon kliver ur sin bärstol för att spörja om  
            en tiggarkopp någonstans
en Baudelaire klädd som soldat frågar artigt
         om det är dödnickens egna påfund
en liten flicka undrar varifrån döda kommer 


   *
                              22:32
"Orgasmförlossning - finns - sa barnmorskan - för det
      trycker mot samma punkt"
även en kyss bakom örat ökar hennes välbehag
     den gravida Mary S visar oss var
hon skrattar till bland vänner i gräset  
                         Månen (rättvänd)




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-16 12:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en häftad stig att promenera
med
många lediga ord -till;
att fylla i alla tomma uttal med oaser
+
2015-08-16
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP