Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din nåd (2015)


Den nåd du ger mig
ja just du
är den inte din
att ge mig

har någon sagt dig
att ge mig den
fastän du inte visste
om du ville att ge

ville du bara vara
en av de bästa
en av de som gör bot
och världen bättre

som i din tro att glömma
att alla synder du begått
allt ditt hat mot mig
skulle försvinna i ögonblick

som att tro att allt
kan försummas genom plikter
att göra det ogort
som om inget har hänt

men jag står här likafullt
utan nåd och förbarmande
för jag har alltid vetat
att just du..

..saknade gåvan att ge

den nåd som tycks mig given
kommer i små ögonblick
barnet som söker värme
en övergiven katt

de som söker kärlek
är mitt sista hopp
kanske också min undergång
för även söndertrasad

kan jag ge av mig själv
jag tänker aldrig sluta
att tro på kärleken
nåden bor i vårt hjärta..




Fri vers av Järnkatten
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-16 20:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten