Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gräset är alltid grönare på andra sidan Medelhavet


Gubben


Han berättade om en ö
långt, långt borta
bakom horisontens eviga rand
dit ingen som vi kände
enligt honom skulle komma

Vi fick höra om en flod
i vilken blänkte vackra mynt
om gröna olivlundar, välvuxna djur,
bedårande byar och städer
som om allt detta var märkvärdigt

I söder, där låg det,
hans sagoland, för honom så heligt
rikt och blomstrande
att det verkade kunna jämföras
med vårt eget

Det är inte alltid
som människan förstår
att hon är rik
och redan har
vad hon drömmer om.



11/9 2011




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-16 21:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärt
2015-08-21

  Nanna X
Låter som Atlantis...
2015-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP