Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Restaureringen väggarna i Knossos, gjordes den verkligen rätt?


Regi


Han sade att han härmade naturen
när han målade i turkosblått, brunt och vitt
när de vana händerna gjorde fiskar
vågor, påfåglar och växter

Medan han tog fram dem
tog de också form i historien
ritades efter ett mönster
som helt visst inte var av
naturen

Någon annan var regissören
Skulle den konst vara okänd
som verkade så bekant
skulle den ha legat fördold
om han kunde återskapa den

Jo, där fanns en regissör
den mannen var inte han själv
men precis som sin aktör
sökte han ära eller
bara sin dröms bekräftelse
och visste egentligen
intet.



15/1 2012




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-19 13:54



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
tänkvärt gäller nog många historiska verk
2015-08-19

  Marita Ohlquist VIP
Intressant det här.
Restaurering skall ske varsamt och så lite som möjligt för att inte fördärva ursprunget.
2015-08-19

  KYREUS of Sweden
The peculiar art of - ART.
2015-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP