Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat mitt väljer inte jag!

När Du vände Dig ifrån mig
försåg mig med tomhet så svart
då gjorde Du min dag till natt
i mörkrets cell jag blev satt
förbjuden för all framtid
att i Dig igen ta i fatt...

Med ett rakt slag Du knockade mig
intill intet direkt så uppriktigt och käckt
av din raka sanningshöger
så blev jag knäckt...

När Du bara sa de tre orden som
brände sig fast för mig för alltid!
-Kontakten bryts nu!

Inte varför, bara samma svar:
-Kontakten bryts nu!

Jo Du sa:
-Allt har sin tid!

Kläderna hängde på mig
de som jag, såg ut som en trasa
det var en fasa att se sig själv i
spegeln, jag vände baksidan ut...

Jag grät inåt, inte utåt
en lyckligt gift kvinna som
begråter en förlorad manlig vän
måste ju ha varit otrogen... ofta!!!

Men nix han, som jag vi var lyckligt
gifta, vi ville inte alls nå´n partner skifta...

Vi delade bara ord, bästa sättet att få
till en text, få den att duga, sen som
en god karamell på den strofen suga...

Sen strålande glatt tackande
åt varandra för hjälpen hjärtligt buga
jag fått till en bra rad han en fuga...

Hans tillkortakommanden blev mina
hans förtvivlan blev min pina
och när han lyckades tycktes
även solen på mig också skina...

Likaså när jag kom till korta
bröt ihop, hörde jag hans rop.
Ewa du kan, se på den du skriver
om utifrån... Jag fick till mitt
bästa scoop... När det lästes
upp hölls en mikrofon fram...
Det spelades in...

Och jag läser om hur han rör sig
i The Royal City håller föredrag
är så populär och sägs so witty...
De vackraste kvinnorna i stan
skriver på internet, honom
bara honom vill vi träffa
ingen annan...

Men det är ju så man rår ju inte
över sitt hjärta, hjärtat tycker om
den det vill om det har man inget
alls att säga till om...











Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-21 20:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat! ;
2015-08-22

    ej medlem längre
Starkt, väldigt starkt.
2015-08-22

  Carola Bouvin
Huvve på spiken igen!!! Du kan du, orda som ingen annan! Fint!
2015-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt