Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster depression

...om jag ville veta, undrar om det finns ett svar. Vad är en egentlig depression? Vad är egentligen en depression? Ett låst rum som jag är instucken i. Nyckeln har jag svalt. Och nyckel har fastnat i min bröstkorg, den spänner den och det smärtar. Kan jag ta ut den om jag sticker in min hand? Om jag sticker in min hand kan jag av misstag dra ut mitt hjärta? Luften omkring är fylld med mina tunga tankar. Den tjocka luften går inte att andas.
Där ute är det en värld som bleknar, så det är ingen mening att försöka nå den. Den kommer ändå att försvinna. Jag kan inte nå någonting alls, mina svunna drömmar, mina gamla minne, saker som har betytt något, platser där jag fanns kvar. Nu är jag bara ett skal. Ingen tål min gråt. Vem var jag egentligen?
Mina fötter är instuckna i svällande sand, jag är fast i marken. Att andas känns som att drunkna i tjockt grått vatten. En plågsam väntan för att allt ska gå över, utan att riktigt tro på det. Det är ingen idé att tänka ut någon utväg för min hjärna skapar endast svarta hål som slukar in allt gott.
Hudlös, kraftlös, försöker förstå, vad är en depression?
...en syster in i döden?




Prosa av Dobrica Vukovic VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-22 09:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Verkligen en unik beskrivning av depression med vackra metaforer och jag känner igen läget man helst vill slippa - snyggt!
2015-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP