Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andas

Läser en lång bok om mindfulness. Etablerade författare som kan allt om det här, varande... och hur den kan hjälpa mot depression, oro och ångest. Istället för att få mig att landa i nuet började jag grubbla om boken: Vem är den till för? Vem kan denna bok hjälpa? Kommer människor som läser att förstå vad författarna menar? Jag kom fram till att denna bok är för en utvald grupp människor med tillräckligt mycket kunskap om allt det den här boken talar om för att kunna ta till sig texten. Men i så fall, behöver man inte boken. Då kan man det.
Självhjälpsböcker ska vara enkla att använda och förstå. Lite text som är lätt att ta till sig. Okomplicerat och rakt på sak. Några rader...
"Om du är ledsen gå ut och gå. Gå så långt tills du hittar en vackert motiv. Ta ett foto. Rama in det. Ställ ramen i hyllan så du kan alltid se något vackert. Låt det vackra komma in i dig och bli en del av dig. Gläds."
...eller...
"Om du är orolig gå och ta ett glas vatten. Låt vatten skölja ut ångesten. Le medan du tänker att det finns 1400 miljarder liter vatten på jorden. Hela 3% är drickbart och förnybart."
Egentligen, mitt enda råd är
andas
andas
andas
tills du förstår att du andas
och att allting tids nog går över,
oro, ångest, depression,
även andningen.
Så bjud dig själv på denna medvetenhet och
andas
andas
andas.




Prosa av Dobrica Vukovic VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-24 09:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP