Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

praktisk existentialism



ska jag andas nu
eller låta bli

ska jag sitta kvar här
eller resa mig upp

jag kan ju vrida på mig
eller sträcka ett ben

ska jag ha kaffe nu
eller vänta till efter maten

ska jag äta fisk och potatis
eller hoppa över helt och hållet

ska jag bajsa nu
eller vänta till efter maten

om
jag äter alltså

ska jag ringa nån
eller vänta tills någon ringer

ska jag duscha och kissa i duschen
eller runka av mig ordentligt

ska jag gå och sova nu
eller vaka

ska jag
eller ska jag inte

snart börjar arbetet
då slipper jag bestämma

sen blir jag pensionär
då är jag där igen

ska jag orka
eller inte orka

ska jag välja
eller låta bli




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-27 16:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så tänker aldrig koltrasten

Idag tänkte jag att jobbet är som att leta mat
Istället för att leta maten skaffar man pengarna så man kan köpa maten
Alltså jobbar man istället för att leta

Och lite till
Men det är grunden så att säga

Bajsa ska man inte vänta med
Det är inte bra för magen
Men kissa är bra att vänta med
Det stärker bäckenmusklerna

Det var en skojig dikt om människan

Egentligen borde kanske existentialism som ord inte finnas
Då det mer handlar om människan

Detta att vara eller icke vara menar jag
Finns det?
Det är väl mer bara våra tankar som tänker så?

Vi finns ju
2015-08-28

  Linil VIP
intressant text! Livet är en existens av val i varje minut :)
2015-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP