Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Masadas fall

döda havet
en sjö
som sjunker
slukas in
avdunstas

marken runt den
sjunker in
slukhål efter slukhål
öppnas i en kedja

människor omkring
slukas in de med
med armar utsträckta
i hopp om att bli upptäckta
innan de blir kokta
eller värre stekta

människor omkring
delas i folkgrupper
bildar mördartrupper

den enas frihet
den andras slaveri

höga murar
mellan de och vi
olika språk,
samma melodi

glöm allt du lärt dig
frihet är först
när tanken är fri

så släpp mig
låt slukhål ta mig
i livet var jag slav
i döden är jag fri





Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-30 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP