Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Theodor Gilbert Morell Hitlers "livmedikus", 1886 - 1948


Evanders ord om Hitlers läkare



"Av överlevande från Auschwitz har hävdats att det var läkarna, och framför allt de, som skötte mördandet. Anklagelsen drabbar knappast Theodor Morell. Det vill säga om man nu inte ser saken mera indirekt och betraktar honom som någon som envisades med att hålla en massmördare vid liv."


ur Mörkrets leende, sid 94.


ps.

Hitler var ett alldeles storartat exempel på det hypokondriska lidandet men fick mest placebo av Morell, vid sidan av en hel mängd olika preparat med misstänkt effekt. Hitler var en riktig försökskanin i Morells händer.




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-18 08:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP