Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan bli trubbel, om man inte skyddar sig ordentligt


Verkligheten kan komma att överträffa dikten


Jag trodde inte på troll, ej heller på spöken
Men vid en systemkontroll, nu så här på nattkröken

Bland vålnader utan fejs och skumma profiler
Där jag silar och skummar, för att undgå slingrande reptiler

Får jag en skymt av de nattliga besöken

*

Det jag ser döljer sig och spelar en roll
Det är en mystisk och spöklik figur

Här borde införas bättre närvarokontroll
Denna plats behöver bättre struktur

*

Här finns rovdjur, likt krokodiler, stora i käften de är
Vem är ond, vem är god, är svårt att hålla isär

Och nu har det även dykt upp ettriga trojaner
Nu krävs uthållighet, mod och actionplaner

Måste rensa i denna misär

*

Hitta någon som tar på sig denna stora hjälteroll
Och sätter stopp för inbrottsförsöken

Samt motar bort alla ovälkomna troll
Och han som flyr vid blott doft från vitlöken

*

Nu skall allt bort som förstör och skymmer sikten
och göra installation av mästerlig varningsklocka

Verkligheten kan komma att överträffa dikten
– Här krävs stor begåvning och skyddsvästar tjocka

– Jag packar och beger mig av,
hämtar Sherlock och Ghostbusters
De får göra tjänsteplikten!




Övriga genrer av Amari
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-24 02:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som en applåd av grannsamverkan, dock djupare, om hur en skyddar sig från rovdjuren, i det världsliga och i det känsliga ... mycket fint och bra skrivet om vånda och samtidigt, om motstånd! Bra!
2015-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari