Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Er alla!


Snart dukas det upp lussebullar,
pepparkakor, glögg, det blir fest!
Tärnor, stalledrängar, nissar är i antågande,
liksom Lucia, vår hedersgäst.


Tomten han förbereder klappar och renar
till sin stora röda släde.
Bråttom till alla barn, stora som små,
under jul innan nyårets inträde.


Trevlig Lucia, God Jul och Gott Nytt År!
Önskar jag Er alla,
sedan vi mot en ny ljus vår går!




Fri vers av Amari
Läst 532 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-09 21:39



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Till Amari!
1. Det är sommar, du kan se den
i granens gröna vrå.
/: Vem bygger bon och reden åt fåglarna de små? :/
2. I vintertid så kulen
nu blommar granens ljus. /: De glimtar genom julen som stjärnor i vårt hus. :/

Översättning från finska till svenska av en i Finland sjungen julvisa, 2 första strofer.
2015-12-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag önskar att julen avskaffas.
2015-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari