Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hommage à E.Tegnér, E.J.Stagnelius, J.L.Runeberg och L.Lithell som alla skrivit "Flyttfåglarna".


Flyttfåglar





De plöjer som plogen
men inte alls jorden,
utan luften i frihet.

Högt skrias de ordlösa orden;
flyttfåglar far
bort från hemmet vid havet
högt över skogen.

Så längtar också min längtan,
så när de var höst,
denna flyende skara,
min fåfänga tanke

att nånstans där ovan
är allting fullbordat,
mitt jordiska vara,
där finns ingen hunger,
ej heller nån törst.
















Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-09-24 12:22



Bookmark and Share


  Bo Lövhalka
Väldigt vacker och intressant. =)
2016-01-02

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2016-01-01

  Gunnel Eriksson VIP
Det är mäktigt när stora flyttfåglar flyger i plog sydvart. Du får fram känslan i din dikt.

2015-09-25

  walborg
En underbar bild för vårt liv och vår längtan också
2015-09-24

  Ingrid Trolle
Lika stor högtid när de
kommer som när de far
och stämmer till eftertanke
2015-09-24

  Lena Själsöga Keijser
jag tror du vet
då jag säger;
frändeord
2015-09-24

    ej medlem längre
Stämningsfull bild av flyttfåglarnas färd.. och en finstämd betraktelse över tillvarons mål och längtan
2015-09-24

  Palett
Finstämd text...... känns gott att läsa !
2015-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP