Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigsmeddelande


När han var vid liv
nådde hans skrik inte fram
döende knackar han på var och ens dörr
runt om världen.

Krig talar med sina offer som språk
det har inte ett annat att ropa med:

Ni får vakna nu!
vår fuktiga planet
brinner från midjan.
krig förutom brott som språk
hittar inte annat
att svara frågor på.
det knackar på var och en världens dörr:

Ni får vakna nu!
jordklotet har trillat tillbaka
till en förfluten tid
då människan nyligen stod på två ben.
jordklotet hamnat inför ett helvete
som gud inte nämnt,
inte har blivit tillfrågad om,
inte kommer att väckas av heller.

Krig ropar med offren
och svarar på frågor med sina brott.

13-09-2015




Fri vers av Nala VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-29 19:40



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
barn är de största offren/ förlorarna i krig...
2015-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Nala VIP