Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTENS MÅLERI

Jag ville dikta
och alla orden få måla
pensla dem
röda, gula och blåa.
Med en känsla
som får dem att stråla.

En del
skulle vänslas
i ett sällskap av kyssar
så med glöd och hetta
du skulle fängslas.

Andra skulle sorgset
få dig att andas
så att tårarna
med dem blandas.

Ja, jag ville dikta
till ett kalas
om åtrån och förväntan.
Om solen och våren
i vår längtan.

Ja, jag ville dikta
och fånga andens ljus
få lågan att brinna
skingra allt mörker
för att finna hans rus.




Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-04 14:06



Bookmark and Share


  i af apa
en dikt det sprakar om...!
2015-10-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....å fantasien da !? Den lär du ju ha så det både räcker å blir över,så va tror du "vita rockarna" tycker om det ?
2015-10-04

  gunnnar nylund VIP
Äh, dikten överträffar verkligheten.....
så jag skiter i myndigheterna, he,he!
2015-10-04

  KattenKin VIP
Du lyckas bra med att fånga diktens väsen - applåder!
2015-10-04

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Jaha ! Måla å dikta de kan du men va tror du myndigheterna anser om sådant ?
2015-10-04
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP