Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jägarna



Se och hör
hur jägare jagar de jagade,
hur de höjer skrålfyllda bägare,
när de nedlagt
de fördrivna
och redan slagna

Vilka är dessa skadeglada män
som rider över de nästan döda,
strider med de flyende skuggorna
och reser murar
mot sin egen mänsklighet?

Vad är det för jägare
som jagar de slagna,
de sargade
och av våldet tagna?

Vad är det för nattliga jägare
som tillåts jaga om dagen,
ljusskygga
och förblindade
av sina militäriska
bindlar?






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 598 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2015-10-04 17:36



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
en text som suger tag i mellangärdet och ger mig blodsmak i munnen
jägarna med bindlar för ögonen, mycket fint skaldat
2016-03-02

    Erika H
Som rider över de nästan döda... jagar de slagna... reser murar.
Du skriver bilder men de är suddiga, ansiktslösa och texten lyfter sig själv trots att jag inget ser för din tydlighet finns där, stark och talande.
Ditt språk är så vackert, väl avvägda ord som faller samman i klarhet.
Mycket välskriven text som jag läser om och om igen.
2016-02-23

  RitaBrunner
Kraftfullt flyter dikten. Kraftfull symbolik över det besinningslösa dödandet och fullständiga empatilöshet som råder.
En sanslöst bra framfört och genomtänkt text. Bokmärke är för lite beröm men det enda som finns att ta till!
2015-10-05

  Gunnel Eriksson VIP
Vilken kraft det finns i denna dikt
med de upprepade frågorna.
Vi har inga svar, läsaren måste fundera. Bra.
2015-10-05

  Ingrid Trolle
En berättigad fråga
som ställs varje dag
och man undrar hur
det är möjligt att
människan försöker
utrota sig själv
2015-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP