Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Nu är julen kommen, nu är julen här..."


Med höstmörkret kommer julångesten

Jag och min bror
gömde oss
under våra sängar
inne i vårt rum
släckte alla lampor
det blev mörkt
golvet var kallt


vi hörde
mammas 
och pappas skrik
deras häftiga
gestikulerande
bröt
julens annars
så vackra ljus
under dörrspringan


pappa smällde
igen ytterdörren
så julstjärnan
jag gjort i träslöjden
åkte i backen
och försvann
ut i mörkret


mamma satt kvar
i köket
och grät

julmaten var kall


julafton 1977 
blev en natt
utan ögonlock
för mig
och min bror

 
P.S Denna text tillägnas alla de barn som upplevt detta, inte bara under Jul.
Texten är inget jag upplevt själv, tack gode Gud för det.




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-10 10:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En otroligt stark text, som gick rakt in i hjärtat.

Tack.
2015-12-03

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2015-10-12

  Hanna Mari Wallin
orden går rakt in i hjärtat

många barn lider i sin utsatthet utelämnade till de som ej förmår att se, då "jaget mer viktigare är"


2015-10-11

  mare VIP
Hemskt att läsa
tyvärr är din sanna
berättelse
en verklighet
för många!

2015-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP