Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärringpreferenser

Missanpassad, passar inte in. Är normens fiende, de säger försvinn. Den gråa massan gillar inte kickar. De står alla i ring, och tillsammans de nickar. Ett socialt beteende, där ingen vågar säga nej. Följer strömmen, vill inte vara en annorlunda tjej. När man blir äldre, ska man bara vara tant. Inte sticka ut, låter det bekant? En kjol med längd över knäna, är helt fel. Göm undan hud och former, så att man blir så där stel. Våga bara visa din aura med stjärnglans. Vi kommer att trycka ner dig, tillbaka till ingenstans. Nej, en medelmåtta, grå och obetydlig. Då blir den sociala acceptansen markant så tydlig. Det är ok att vara du, men gå ej över gränsen. Din ålder och din look, skall anpassas till "kärringpreferensen". Du ska se ut och bete dig som från en gammal forntidssaga. Där massan ser likadan ut, så där lagom för att Jantelagen behaga. Nåde dig kvinna om männen tittar på dig med ögon som blänker. En förbjuden look över 40, ger kvinnorna omkring spader, så att avundsjukan ur dem argt utåt stänker.

Bildkälla: Privat bild (upphovsrätten är min) från mitt Instagramkonto https://www.instagram.com/kristina0179/




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 530 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-23 23:58



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
usch ja, dessa samhällets patriarkala förtryck,

nej, låt kvinnor i alla åldrar leva ut, hur de vill, tagandes vad de vill, hur de vill.
2015-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale