Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturen berättar sanningen om livet

Ljus och mörker lever tillsammans.

Utom och inom.

Det finns ett oskuldsfullt lamm,
en orm och en hyena i oss alla.

Du är alla djur samtidigt som
du kan bestämma om vilket som ska
få framträda i handling.

Vem lockar dig att vara ett rovdjur?
Vem får dig att bli änglalik?

Rädslan får dig att fly eller angripa.

Människan är sin historia.
Biologiskt, känslomässigt,
mentalt och kulturellt.

Värderingarna beror på vilken
prägling du fått....

När hungern blir starkare än förnuftet
handlar det om vilket djur som får tillträde
att visa upp sig.

Det är när det blir för många av samma sort som
utarmning sker, om alla vill äta samma sak!

Naturen berättar om mångfaldens nyttigheter
I en biotop arbetar alla tillsammans och uppbyggnad
och nedbrytning går hand i hand.





Övriga genrer av WyS VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-10-24 09:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klokt skrivet!
2015-10-30

  Lars Hedlin
Vishet och styrka
2015-10-27

  M:tin
Klokt skrivet!!!!!
2015-10-24

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tänkvärt...fastnade speciellt för det här med präglingen...
2015-10-24

  i af apa
exakt!!
2015-10-24

  Hanna Mari Wallin
så fantastiskt väl formulerar
om människans natur

applåder!

Bokmärker
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP