Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gå in i skuggan



De sägs att man ska välja ljuset
Mata den ”goda” vargen
Den som är lycklig, god, givmild, glad, hoppfull
Gör det min vän, gör det
Och lev livets goda stunder
Carpe Diem
Och allt det där

Tills det inte längre går
Att blunda för
Det som bubblar, fräser, äter dig inifrån
Och pyr
Likt en vulkan spottar den ur sig lavan
Ettrigt och bestämt
Kan du då se smärtan, rädslan, ilskan, sorgen i vitögat?
Så gör det
Gör det min vän, gör det

Gå in i det
Bjud upp till dans
Dansa tills lilltårna blöder
Släng då av dina stilettklackar
Och dansa lite till
Det kommer göra ont
Kommer värka i hela dig
Marken kommer rämna
Igen och igen och igen
Men det är värt det min vän
Det är värt det

När musiken tystar ut
Dansgolvet töms så på folk
Du står ensam kvar
Med dina blödande tår
Och dina stilettklackar i ena handen
Svetten pärlar sig på din panna
En maska har gått på dina nylonstrumpbyxor
Du står mitt på dansgolvet
Med strålkastarljuset rakt emot dig

Du står i din fulla strålglans
Glädjefylld
Och fri
Då är det värt det min vän
Då är det värt det




Fri vers av Ida Nissle
Läst 160 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-01 17:25



Bookmark and Share


  mare VIP
Tänkvärd text
dina ord flödar fram
i sanning och ljus!
2015-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Ida Nissle
Ida Nissle