Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4 år

4 år behöver ingen trhjuling mer

Huvudet mitt är aldrig lugnt
Det Jobbar dygnet runt
Behöver inte trehjulingen mer
Har fått en vanlig cykel med stödhjul på
Varför ska jag ha fyra hjul när jag slutat med tre
Jag har funderat, tittat på andra som cyklar
Så jag vet hur en gör
Pappa skruvar bort stödhjulen
sätter mig upp pappa håller i, jag trampar
Pappa släpper taget
Cyklar i väg det var väl inga problem det här
Cyklar tillbaka,

tänker på något annat
hjärnan min snurrar fort
tappar tråden, hittar på något nytt

Trehjulingen skulle kunna byggas om
Jag hämtar verktyg, kämpar sliter
De rostiga skruvarna sitter hårt
Men jag vet hur jag ska göra för att få bort muttrarna
Men vad ska det bli. Hjärnan har hundra olika alternativ
Men just nu är målet att få den, i smådelar
Förvånade föräldrar står i garageporten och glor
Jag har ju en tvåhjulig cykel nu
jag ska bygga något av trehjulingen
Hur fick du i sär den?
Har någon hjälpt dig?
NEJ! Jag kan själv
jag har sett hur pappa gör
Han förlänger skiftnyckeln med ett plåtrör
Så handtaget blir längre, när muttrar sitter hårt
Jag gjorde likadant, då blev jag jätte stark
Vad ska det bli?

Trehjulingen, kanske använde pappa en del eller flera
I någon uppfinning eller så hamnade de på tippen
Nästa dag har min hjärna något nytt på gång
Huvudet mitt är aldrig lugnt
Det snurrar fort
Jobbar dygnet runt
Inget jag eller någon annan funderade på då
Tack och lov




Övriga genrer av Nea78
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-04 05:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nea78
Nea78