Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du tog inget från mig

Du tog inget från mig
Det du tog, tog du från dig själv
Tillit hade jag aldrig kännt
Smärtan jag kände
Var mer smärta över minnen jag mindes
Ingenkänning jag kände smärtan
Jag kände då långt innan jag kände dig

Det du gjorde med mig var ingen erövring för dig
Det var inte medvetet inte för att skada
Det var för att inte tappa kontrollen
Det var så viktigt för dig att poängtera att du var den som ledde hade makten
Jag förstod inte hur du tänkte
Jag ville inte ha makt
Jag vill ha samspel sa jag
Vi är lika vi har samma makt

Du tänjde på gränserna
Samtidigt som du var noga med att vaka över dina egna
Jag var livrädd att snudda vid dem
Rädd för att skada dig
Du gjorde det som du själv var rädd för
Det du varit med om som inte fick hända igen

Du tog inget
Det gjorde ont då
Men det har hjälpt mig senare
Det gjorde ont att ögonen den blicken
Då du några år senare förstod att den erövring du just skrytit om inte var någon erövring
När du plötsligt förstod var det var du gjort
Någonstans inom mig ville jag krama dig
Ta den smärta i från dig
Jag ville att du skulle förstå och när du förstod önskade jag att du sluppit det
Du visste redan att du skröt var inte för att skryta
Det var för att få bekräftat att det inte var det du kände att det va. I stället fick du det som en käftsmäll i ansiktet och jag fick den revansch jag velat ha. Men den kändes inte bra

Den kvällen sågs vi igen
Vi åkte in till en club du, din tjej och jag.
Vi kom inte in
Vi hängde runt på stan och hade kul
Jag kunde inte komma hem förns klockan fem
Din tjej ville att ni skulle åka
Då gjorde du det, det finaste som kunde hänt
Du vägrade lämna mig själv på stan
För att inget skulle få hända mig
Du stannade tills mitt tåg började gå
Jag spelade tuff och sa att jag inte var rädd själv
Men du låtsades inte om att du visste det
Du stannnade
Du tog inget från mig
Det du tog från dig själv
Var halsbandet du gav till mig
Jag vet inte hur du mår nu
Det senaste jag hörde från dig kändes inte bättre
Jag hoppas det är det nu
Att du lever
Har inte hört varken bu el bä
Kan betyda vad som helst.




Fri vers av Nea78
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-22 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nea78
Nea78