Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ATT VÄXA UPP I ETT ALKOHOLIST HEM


Hemma igen en helg hemma hos pappa och hans fru det har vart trevligt ätit gott promenerat spelat spel distraherat mig mörka tankar men alltid ska denna alkohol vara med på bordet rödvin öl nubbe allt man kan tänka sig .
Det är inte lätt att vara medberoende vuxet barn och se hur fyllan fylls på efter hand och man får gilla läget som det är .
Ångesten kommer krypande det svider och bränner i bröstet påminner mig om barndomens minnen pappas fru som tjatar och gnäller på pappa inland tappar han humöret och fräser ifrån ordentligt och då blir jag rädd den där gamla rädslan poppar upp den lilla flickan som kröp upp i sängen eller låste in sig på toaletten min mamma fick ta mycket skit slag misshandel värst var det på landet då fanns det ingenstans att gömma sig på bara skog ingen telefon fanns på den tiden .
Jag gräver allt djupare i mitt inre sorg skam skuld hänger som tunga stenar på min kropp samtidigt känns det bra att slippa ensamheten och vara social äta tillsammans en hel helg tillsammans trots minnen som hänger på mig som tunga klasar och tynger svider bränner krampar och vill krypa in i mig är det verkligen jag som känner såhär och skriver om .
Jag är präglad utav alla dessa händelser sen jag var ett litet barn , pappa var flodhästen i vardagsrummet han som drack den mesta alkoholen men mamma banga inte heller att få alkohol i strupen men ändå så är det inte självklart att hon inte skulle misshandlas sparkad slagen släpad på liggandes på golvet skrikande ändå tyckte pappa att mamma var en gaphals han var tvungen att slå för att han inte kunde prata eller hade kontakt med sina känslor .
Jag blev den som vart drabbad av dessa fasansfulla upplevelser hur det gett mig stora problem i mitt vuxna liv och som barn .
Inte nog med det så var skolan en ända pina mobbing blev kallad bullen tjockis berget jag var tjock som barn och gillade mat och åt mera än gärna flera ggr i matsalen i skolan och hemma var det likadant mat godis bullar jag använde maten för att dränka min sorg som jag fick uppleva hemma och skolan.
Jag känner mig som en upprepande papegoja som aldrig tar slut jag måste berätta om denna unkna värdelösa barndom jag tvingats växa upp i .
Det var allt från mig .




Fri vers (Fri form) av Fånga dagen
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-11-08 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen