Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i en ny tid


Kristallnatten II

 

Jag stickar avigt min nya väv
trådar av smälta silverskedar och guldtänder


bittra mandlar maler jag ned i hålrummen

min mamma har varnat mig för dessa tider
förberett mig med sin modersmjölk
försökt skydda  mig från alla vindar och blickar

Men världen är sig både lik och olik
och alltid lika obegriplig

vad som helst kan göras i Guds namn
bara ditt hjärta vet din väg

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Rachel Roth
Läst 836 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2015-11-09 14:20



Bookmark and Share


    Bellissima
Stark text som berör!
2017-05-28

  Gin83
Oerhört bra
Väcker tankar och berör
2017-05-28

    © Birgitta Wäppling VIP
En dikt på ett tänkvärt och viktigt tema. Mycket väl värd sin stjärna som utvald dikt.


En dikt att läsa och begrunda, och som manar till eftertanke.




2017-05-27

  petter rost
Oerhört fint... det sparsmakade språket väger inte mer än 1 g smält silver och guld – men vad det säger, väger desto tyngre. I Kristallnattens skugga.
Slutradernas livsväg är helt lysande formulerad:
"vad som helst kan göras i Guds namn
bara ditt hjärta vet din väg"

Det är vad vi kan begripa.
2017-05-22

    ej medlem längre
Det är många som vandrar i samma fotspår och vill sarga, förstöra och döda utan att veta att Gud hatar detta.
Jag håller med din reflexion "världen är obegriplig".
2017-05-22

  RitaBrunner
Historien upprepar sig. Människosläktet lär sig aldrig verkar det som...
Väl skaldat!
2015-11-13

  catharina.jerbo VIP
Jag håller med Eva. Djupt djupt går dina ord, alldeles särskilt i dessa dagar. <3
2015-11-10

  Eva Langrath VIP
Berörs starkt av djupet i dina ord.
2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth