Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tekst.


Detektivarbeide



I dvalen møtte jeg
drømmen,

den snakket et for
meg fremmed språk,
- jeg måtte ha en tolk,


- men jeg fant ingen tolk
-


fortsatt leter jeg,
etter tolken,

mens det nok en
gang går i mot kveld
-

Sovet for lenge
for mye,

mine drømmer
virker så uklare,

og dagene så korte,
-

Leter etter tolken
mens jeg drikker kaffe
og ser ut av vinduet,

i dvalen møtte jeg
drømmen,

den snakket et for
meg fremmed språk,

dagene er så korte nå,

og jeg leter fortsatt -
-

Dagene ser ut til å
veve seg inn i nattens
mysterier -

kanskje behøver jeg
en detektiv også,

så jeg går i meg selv
nok en gang,
-

etter søken

på min indre tolk



- og min indre



detektiv
-







Fri vers (Fri form) av Nina.K
Läst 221 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-09 16:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Läser den igen och ser mig se många fler ting i denna dikt, som jag inte såg första gången ... ger mig djupare insyn. Otroligt vacker poesi*
2015-12-12

    ej medlem längre
I det mellan, från vaken till drömmen, däremellan, finns ett öppet öga som ser det vakenheten aldrig är vaken för ... fin tanke, bra sagt.
2015-12-01

    Lars J
I den bästa av världar är kärleken ens tolk och man är sin egen detektiv. tycker om din text :-)
2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K