Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråter träden när dom tappar sina blad?

Hon undrar om träden gråter
när dom tappar sina blad,
där dom ligger
döda,
livlösa?

Kanske sörjer dom lika mycket som vi människor,när vi förlorar nån vi älskar,

älskar så mycket
som hon fortfarande
älskar dig?

Hon undrar
om dom fryser
om sina grenar
då dom blivit nakna?

-som hon fryser
när han inte längre håller om henne,
värmer henne

nära,

nära

Men även
om inte träden
gråter
när dom förlorar sina blad,

-så gråter hon

Och även om
dom inte fryser
om sina grenar,

så kala
efter senaste höststormen

-så fryser hon

Ingen som håller
hennes kalla händer

Och även om
jorden slutar
snurra
Även om solen mister
sin kraft,

så finns
kraften att
älska
honom

kvar
för alltid




Fri vers av helenita VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-11-11 22:13



Bookmark and Share


  Ronny Berk
finsaker, tycker mycket om
2017-03-23

  Amari
Kan nästan känna kraften av kärlek och längtan efter honom, och förstår.
2015-11-15

  Sturesdotter
Upprepningarna förstärker känslorna och texten blir med frågeställningarna stark. Mycket stark.
Berör och andas äkthet.
2015-11-13

  Hanna Mari Wallin
otroligt fint och berörande.
2015-11-11
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP