Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fraktlådor med skadat gods

Om vi var fraktlådor, ja fraktlådor, då skulle vi ha varsin stor orange lapp med texten "skadat gods". Någonstans på vägen har vi blivit kantstötta, tappade, förlorade och funna igen. Länge så var vi på samma postterminal, for hit och dit iväg och tillbaka, jag såg dig ibland. Så en dag så hamnade vi på samma hylla, makade oss närmare varandra, väldigt nära, åh så mysigt det var!
En gång försökte dom ställa en annan låda emellan och du gick lite vilse men det var ganska kortvarigt så det glömmer vi.

Min låda är full av hål och saker ramlar ur mig utan hejd och ibland ramlar någonting in. Ibland så ramlar det ut igen lika fort som det kom men oftast, om det är fint så håller jag i det hårdare än jag borde, livrädd för att tappa det igen. Ibland tror jag att saker ska ramla in och ändra ordningen, ja det finns en ordning även om du inte kan se den, organiserat kaos heter det visst. Men oftast så stannar orosmomenten långt innan dom kommer fram. Längst in finns en till låda, liten, mörk, gömd, som Pandoras ask, alla har vi en sån. En dag kanske vi tittar lite i den, tillsammans för jag vet inte om jag vågar själv.

Din låda är nästan hel men med många sprickor och några små hål. Saker tränger sig in och stannar kvar, du försöker putta ut dom ibland med hålen har krympt. Hålen är för små, jag kan inte se in, jag pillar på kanterna och försöker göra hålet lite lite större. Det går ganska bra, tills någonting försöker ta sig in, fastnar, täpper till och lämnar mig på utsidan. Det börjar bli fullt där inne nu och alla de saker som är fina blir ibland svåra för dig att hitta. Men jag vet att dom finns där så jag fortsätter pilla, försöker ta mig igenom det hårda skalet. För där inne väntar någonting så vackert.

Jag trivs ganska bra på den här hyllan, riktigt bra de dagar de kommer ihåg och stänga dörren så det inte blåser in massa konstigheter. Ibland blåser det ju in bra grejer också men jag har allt jag behöver redan, här på hyllan bredvid mig. Ibland blir jag orolig för att dom ska flytta på dig till en annan hylla, men jag tror inte att du skulle låta dom om dom försökte. Så vi kan väl stanna här du och jag, på våran hylla så ska jag fortsätta pilla och försöka släppa ut det du vill rensa bort.




Prosa av JennaPenna
Läst 279 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-12 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JennaPenna
JennaPenna