Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördomens bär

Vad gömmer sig där bakom masken du bär. Fasaden du håller, stenhårt så kär. Vad vågar du ej visa, vad döljer du oss. Vad är det som gör att du ej "breaka" loss. Döljer din svaghet, är utåt stark. Visar en råhet, är på säker mark. Vad döljer du där bakom nunan din. Vad stänger du inne, som ger dig pin. Din kropp är murad, sten för sten. Något har gett dig ett livslångt men. Ditt liv kantas av ett falskt beteende. Säg mig, vart har du gömt ditt sanna leende. Vad är det som tär dig där inne. Vad är det som brottas med ditt sinne. Vad ger dig ditt mörker, som får dig att vackla. Vad släckte ljuset, vem tog din fackla. Vad gav dig den yta, du envist hålla. Vem gjorde att du känner dig som en nolla. Vad är det som gör att du så där beter dig. Vad gömmer du, så att ingen ser dig. Vad gör att du ej vågar visa ditt sanna jag. Vad låser du inne, som bryter ner ditt behag. Vem släckte din stjärna, vem tog ditt ljus. Vad är det som gör att du ej lever med frihetens brus. Varför är du styrd av andra. Varför du din person klandra. I ditt inre finns en vacker själ. Var stark, ta dig ur din träl. Ta av dig masken, finns inget skäl att gömma. Din person den duger, nåt annat kan du glömma. Du är värd att vara den inom dig. Tro mig, fördomar är bara en löjlig grej. Våga visa ditt inre, du duger som du är. Bryt ner den person, som du ej är. Samhällets normer tar tag i svaga själar. Stå upp för den du är, öppna dina gälar. Var stolt över dig själv, du är unik. Finns ingen anledning att få en inre panik. Stå emot fördomens ström. Levt ut, visa din sanna dröm. Alla har rätt att finnas till. Alla har rätt att vara den dem vill. Något annat är fake, lyssna inte på "modets make". Var fri och vågad i den person du är. Du kommer växa, med dem stegen där. Tro mig, detta är dagens sanning. Samhällets normer ska ha sin banning. Det finns dem av oss, som ger alla en chans. Det finns dem av oss, som tillåter livets dans. Vi tar personer för den dom är. Ser bakom fasaden och fördomens bär.

Bildkälla: Privat bild (upphovsrätten är min) från mitt Instagramkonto https://www.instagram.com/kristina0179/




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-14 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale