Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Ljusbärare

Ljusbäraren fylls av levande ljus
i en fullsatt kyrka

där det trotsiga hoppet
vägrar att slockna

sången, orden, brödet, vinet
samhörigheten
så är vi fastän många
del av en och samma kropp
ty alla får vi del av ett och samma bröd

”Herre hör vår bön,
herre hör vår bön
svara oss när vi ropar”

i predikan sägs
ingen kan göra allt
men alla kan göra något

ge oss kraft att vara ditt ljus
i mörkret

© Eva Langrath 2015




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 638 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-15 16:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-11-19

  Peter Olausson VIP
"kraft att vara ditt ljus/i mörkret". Det ljuset slocknar aldrig!
2015-11-16

  KYREUS of Sweden
Hopp & styrka
2015-11-16

  Ljusletaren
Fint ordat!
En hand, värme och tillhörighet plus enad front känns fint nu /kram
2015-11-16

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, alla kan göra något...fint...
2015-11-16

  Per Rydberg
Vackert sammanfattning av nuläget!
2015-11-15

  aol
Vackert berörande skaldat,
2015-11-15

  Larz Gustafsson VIP
Äger du en personlig tro på Jesus som din Frälsare och Herre?
2015-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP