Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har inte valt att födas


Jag har inte valt att födas
och verkligen inte där

unken luft
pumpas runt i mina lungor
i mitt blod

längtar frihet
en ren syrerik luft
Men
den tar sig inte in
inte ens genom otäta väggar och fönster

Plantera mig inte här
-inte här där jorden är
torr och svulten

Instängd,
i rum med
sönderriven brun papp
på väggarna


Vi var inte värda en tapet ens
Du trampade på oss
som om vi var grus under
dina fötter

Aldrig nånsin ville jag vara där!

Med järnhand styrde han
Med iskall blick
och
överlägset flin

mot
barnansikten små
och
hjärtan fyllda av skräck

Jag vill inte äta din mat
Mår illa av din
stirrande blick
under
skrämmande ögonbryn

räknar tuggor

Illamående
kan inte svälja

-

Jag planterades,
tvingades gro,
skyggt visa
späda blad

Plötsligt en dag
lyftes mina rötter
och jag

-flydde

- flydde

-flydde

-långt

-långt

- bort






Fri vers (Fri form) av helenita VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-11-16 01:48



Bookmark and Share


  Mats VIP
Berörande text Välformulerad och smärtsam Tycker att du förmedlar det på ett bra sätt. Slutet extra bra för att förstärka det outhärdliga tidigare i texten
2018-12-09

  Fånga dagen
stark text mycket smärta bra skrivet
2015-11-19

  aol
Fan vad jag delvis känner igen mej själv, kram vännen,
2015-11-16

    WaldElin
Inget barn ska behöva leva i fruktan på den plats där det är meningen att det ska vara tryggt och varmt.
En text som verkligen skär i hjärtat och vi får hoppas att plantorna kan växa sig stora och starka på något sätt ändå.
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP