Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känns evigheten extra påtaglig...


En del av jorden

Visst är vi en del av jorden, redan långt innan vår död.
Jag står helt andlös i skogen, när himlen färgas röd,
höstlöven viskar, under min fot,
där ovan syns grenarna svarta, som sot.
På avstånd det eviga bruset från sjön,
kvällsvinden drar, genom tall och rönn.

Detta är min stund, just nu är jag här,
i detta medvetandet, livet mig bär.
Står på marken och känner min fot,
söka fäste i jorden, som trädets rot,
Sträcker mot himlen armar och händer,
mot kvällssolens strålar, ansiktet vänder.
Står trygg som ett träd i skymningens glöd,
här upphör all gräns, mellan liv och död.
Känner mig så förunderligt lätt,
kropp och själ, är med jorden ett.

Vad och varthän jag förut har varit,
i vilka tider och rymder jag farit,
vet inte någon, inte ens jag.
Jag anar det tidlösa hjärtats slag.




Bunden vers av Maria Sundelius
Läst 383 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-20 14:17



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
I skogen känner
man sig med alla
som sin like i detta
underbara rike och
man känner sig trygg
ingen går bakom ens rygg
man kan t o m älska mygg!
2021-02-04

  Gunnar Hilén VIP
En skön, existentiell hyllning till det stora vi inte kan förstå...bara försöka njuta av.
2021-02-04

  Lars Hedlin
Så starkt och i beröring gillas mycket :) kram
2015-11-23

  Michaela Dutius
"det tidlösa hjärtats slag" underbar formulering....bär med mig!
Tack!
2015-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Man sveps in
i den blir lyft
man känner sig
som född på nytt!
Den texten hade
du sytt ihop bra
det tycker då ja´!
*****************
2015-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelius
Maria Sundelius