Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gång var jag jag

Här var en gång ett hav.

Vågorna vältrade sig över stränders sand,
nu mjuka mossor.
Master från fartyg förlista i stormen,
nu tysta tallar.
Med rötter ner i havets botten.

Sjömannen i utkiken kraxar
svartare än korpen,
svartare än sommarkvällens långa skuggor,
svartare än hålen som sväljer mina storslagna planer:
- Vad var det jag sa!

En gång var jag jag.

Här var en gång ett hav.




Fri vers (Prosapoesi) av Lars Klippmark
Läst 333 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-22 20:00



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En mycket fin text där nutid och dåtid sakta rör sig i minnenas vågor.
2015-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Klippmark
Lars Klippmark