Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 1/11 2023 på Länsmuseet i Gävle i samband med en utställning av Sara Khayat.


Ett hem

Ett hem är ett kassaskåp för minnen,
en plats att ha nyckeln till.

Ett hem är där jag känner igen mig.
I mitt hem hittar jag,
även mitt i natten, utan några lampor tända.

Här finns böcker jag läst
och filtar om jag fryser.
Här finns källare att söka skydd i.
Här finns fönster ut mot världen,
men också gardiner.

Ett hem är en plats för drömmar.
En kravlös plats, som skyddar dig
när du sover,
som längtar efter dig
när du är någon annan stans.




Fri vers av Lars Klippmark
Läst 46 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-02 12:03



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"home is where the heart is"

fin diktning <3 :)
2023-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Klippmark
Lars Klippmark