Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liberalmoderater

Folkpartiet har ändrat namn till Liberalerna.

Detta skulle innebära att det inte ska få finnas

en Hyresgästförening som får förhandla

om hyressättningen med fastighetsägarna.

Om hyrorna skulle stiga mycket högt

och okontrollerbart så innebär detta

att fattiga pensionärer inte hade råd att bo

och svårt blev det även för unga familjer.

Och det finns något som heter bostadstillägg.

Blir hyrorna orimligt höga kan pensionärer söka bostadstillägg.

I så fall, om det kommer att finnas kvar, så blir det en stor kostnad

för staten och skattebetalarna.

Man kan jämföra hyra och hyresrätt i Björklunds tolkning sålunda:

Man går in i en affär för att inhandla en speciell vara som man behöver.

Affären har bara en sort av varan så man är tvungen att köpa och betala den.

Fanns det fler kunde man välja en billigare. Och en hyreslägenhet byter man inte

hur lätt som helst.

Hyran är en fast avgift som inte är jämförbart med annat.

Skomakare bliv vid din läst.

Major bliv vid din häst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-24 00:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En liberal gest, hade varit att upplösa
partiet. Vad partiet bidrar med inom
svensk politik, står skrivet till och med
bortom stjärnorna..
2015-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inget som helst positivt med liberalismen i vilken skepnad den än uppenbarar sig.
Den är ett kräkmedel och roten till väldigt mycket ont i detta land.
Jag håller med Mao Tse-tung: "Bekämpa liberalismen!"
Folkpartiet kan byta namn hur många gånger som helst och Moderaterna kan kalla sig arbetarparti. Det förändrar i grunden ingenting.
Avföring är alltid avföring, även om man garnerar den med vaniljsocker.
2015-11-24

  Magica VIP
Ja många verkar vilja "käbbla" eller fånga intresse på ett eller annat sätt inom politiken, är det inte genom det ena är det genom det andra.
...Men FP/L sa sig iallafall vara mer villiga att samarbeta mer även utan alliansen vad jag förstod, och det kan ju vara bra i vissa fall kanske?...
2015-11-24

  Gunwale VIP
Och angående hyror, så har jag alltid undrat varför det ska vara då dyrt att bo!
2015-11-24

  Gunwale VIP
"Nu heter vi vad vi är", säger dom. Är dom alltså inte (som) folk? Ett annat skäl till namnbytet skulle enligt B-lund vara att Folkpartiet är ett så långt ord. Men räkna på det!
Förresten har Folkpartit (som dom säger)3 stavelser och Liberalerna 5. Så jag vet inte hur han mäter. Kanske från p:ts lägsta punkt till översta stapeln. Bara på det sättet är "Folkpartiet" längre.
2015-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP