Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordet

i korea handlar det om
rätt väderstreck
i ryssland förlåt sovjet
förlåt ryssland förlåt
handlar det om en diktator
med namnet IN
men vem skall jag älska
och vem skall jag hata
i drömmarna blir de så lika
journalister vaknar mitt i natten
i ett bad av ångest
skrev leve och
fel IN just innan deadline
i tyskland en hälsningsfras
en helarmshöjning
och en centralt placerad mustasch
i sverige färgen på din hud
eller blandningen av havregryn
kakao och socker
vissa använder det som vapen
som sargar och lemlästar
vissa använder det för att höja sig
andra som en dröm om paradiset
själv riktar jag ordet för folkstyre
som ett gravallvarligt hot
rätt i ansiktet på min chef
medan vår ekonomiansvarige
just snubblade på skillnaden mellan
betalningsförmågan på banken
och enförallaallafören
nu är vi bägge arbetslösa
förlåt arbetsfria förlåt
ursäkta förlåt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-26 03:58



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Ord är vad man gör dem till. De kan vara ett slagträ, något förföriskt, sockersött eller alldeles fruktansvärt. Konsten är att använda dem på rätt sätt. Vad är då rätt sätt? Så står man då där igen som ett frågetecken.
Tankeväckande text!
2015-11-28

    ej medlem längre
Aldrig går jag ifrån din sida utan att få en hel hög med nya tankar och känslor med mig. Tack för det!

2015-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra skrivet.
2015-11-26

  Mats Edin VIP
Stark text, härligt driv, skön läsning!!
2015-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP