Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter spektaklet

sanningens droppar har spillts
katten är laktosintolerant
bakom alla dina skynken
somnar dina drömmar till döds
du får dem aldrig tillbaka
ge inte upp när du ändå andas så fint




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 375 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-28 02:30



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket tänkvärt skrivet!
2015-12-27

  Eva Langrath VIP
För mina tankar till "kasta inte pärlor till svin" sista raden inger hopp känns som att ta ett steg vidare på en ny väg.
2015-11-28

    ej medlem längre
Instämmer i Ingrids kommentar. Positivt slut känns bra.
2015-11-28

  Ingrid Trolle
Spilld möda att säga
sanningar under ett
spektakel, vilken sort
det vara må. Att försöka
förverkliga sina drömmar
går inte under rådande
omständigheter.
Sista raden är verkligen
uppmuntrande med en
uppmaning att inte ge
upp. De sista orden är
särskilt vackra: när du ändå
andas så fint.
2015-11-28

  Lindha W Gustavsson
En text som kan analyseras på flera sätt - jag skall läsa den igen för du är duktig på att måla dina tankar i text.
2015-11-28

  Schizooliza
Vackert men personligen fastnar jag i funderingar lite om:
.."bakom alla dina skynken somnar alla dina drömmar till döds
Du får dem aldrig tillbaka
Ge inte upp när du andas så fint.."

Fick ingen automatisk inre bild el association direkt vad detta vill säga mig i min tolkningsvärd oavsett vad detta handlar om och känns starkt ändå o när jag läser denna några gånger till kom bilden fram och dikten gick in. På flera plan. Tack!

2015-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling