Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon har tagit vinden till älskare

Börjar jogga
väntar på mötet med det förmultnande
i skogen
med mediaplast mot läpparna
rak i ryggen
har spelat piano sedan hon var åtta
hos en tant
kvinna
tant som var döende redan innan flickan föddes
naglar som lekande barn
fartgupp
vassa kanter
geometrik
rött och gult och grått
vita linjer och svarta streck
tagenterna slitna under fåriga fingrar
kvarten, kvinten, septim
skalan melodisk
sista tonen falsk
lillfingret hoppar alltid över
pekar rakt ut vid sidan av flaset
andedräkten pressad rätt emot

Det har gått tre månader nu
telefonen har rensat bort alla meddelanden
dömt honom till virus
förtjänt av aggressiv behandling

Hon har tagit vinden till älskare
låter hans fingrar fläta sig under kläder
hans tunga slicka bakom knäskålar
nyckelben
underarmar
hans kärna sipprar ända in i märgen på henne
hon är hungrig nu
sväljer honom helt
låter frosten kyssa smulorna av fingrarna
rött och gult och grått
skolklockan ringer
se upp för avståndet
signalfel


försening
försening
försening


fortsätter jogga
slår skelett mot hud
mot plast
mot jord
mot skelett igen
någonstans stängs en dörr
och fönstret
är låst




Fri vers av Caro
Läst 341 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-02 22:35



Bookmark and Share


    glas-svalan VIP
Starkt.
2016-01-12

  Robin V
Snyggt!
2015-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Caro
Caro