Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Ekonomiska Makten

Pamparna med makt
I all sin pråliga prakt
Skapar med egoistiskt förakt
Gärna en ekonomisk pakt

Och bryter gärna mot en lag
I obefintliga skalbolag
Och synergistiska företag
För att tjäna lite mer varje dag

Och trots arbetarnas ändlösa böner
Om svältande döttrar & söner
Så nya direköter de kröner
Med fantasiljoner i löner

Ni måste se att det är en blunder
På massivt instabila grunder
Som bara måste gå under
Med ett fasansfyllt dunder

Det är ett allomfattande systemfel
Och jag hoppas innerligt för vår del
Att vi medans Jorden fortfarande är hel
Slutar med detta genomruttna spel




Bunden vers av QuIzTiD
Läst 209 gånger
Publicerad 2015-12-04 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

QuIzTiD
QuIzTiD