Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falska rubriceringar

Allt som postas på nätet är ju sant. Sociala mediers ord, jo, jo, det är ju grannt. Nyheter och bilder sprids snabbt som vinden. Ingen bryr sig om att någon kanske får en tusen tårar på kinden. Utan filtrering och granskning av källa. Människor sväljer det tryckta, det är det skrivna ordet som ska gälla.

 

Att vara kritisk mot nätets publiceringar. Sätta onda ord i omlopp, utsätta andra människor för falska rubriceringar. Sitter där stark bakom skärmen, så anonym. Fantasin har inga gränser. Du sprider din odör, din dynga, en cyberstråles äckliga parfym. Du som läser och tar in, saknar reflektioner, vill inte fatta. Nyhetsflöden scrollas upp och ner. Ni är som besatta. Vad du själv har gjort, sagt och levt. Förvrider du i din skalle så skevt.

 

Svarta tungor, spyr ut sin inre plåga. Tror du är så cool, när du släcker en annan människas livslåga. Du flinar och skrattar med din sarkasm. Inte medveten om att du besitter en sjuklig spasm. Allt på nätet är ju sant, eller hur. Att tänka efter, att inte tro på allt. Har du så omoget mot byggt upp en samvetsmur. Sociala mediers ogranskade rader. Sväljs med hull och hår. Ni spelar med i nätets charader.

 




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-10 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale