Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bildfrån google


Julstressen tar sönder det 'fina' inom oss!

Åter och åter igen ser jag dessa ansikten som
jag följt under årens kommande dagar.
Varför tar man på sig denna mantel gång på gång?

När ska man lära sig att koppla av och ge sig hän
åt sådant som berikar ditt liv.
Dig själv till exempel.

Kommer ihåg en episod igår då jag nästan
promenerade till min vänninas barn för att
få dem att förstå att deras mamma också är
en människa med behov!

Vad betyder egentligen Julefrid.
Att man ska springa benen av sig för att ditt
barn ska bli nöjd med dessa nymodigheter
som lockar i alla skyltfönster.

Jag trodde för egen del att man skulle vara nöjd
med att få tillbringa Julen tillsammans, äta gott och njuta
av lugnet .Kalle Anka och hans vänner. Bertil Jonssons Jul.
Det är Jul för mig!!
Okej, den tiden är förbi. . Jag vet!

Det är bättre att ALLA sitter med sina mobiler, Iphone bredvid
jultallriken och skriver för glatta livet.
Visst ja, måste ta ett kort på all maten och lägga upp det
på Instagram eller FB.

Nej tack!! En sådan Jul vill inte jag ha!!
Jag ser mig själv stående vid spisen med mina barn,
i alla kastruller och lådor. Vi diskuterar om livets
olika anekdoter, skrattar åt tokigheter när barnen va små.

Sedan njuter vi av den hemlagade maten med
en sådan hunger att magen står ut i alla hörn.
Efterrätt ropar någon ? Puh. . .
Snälla säger jag, kan vi vänta med den . .

En sådan Jul vill jag ha. .




Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-15 09:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Stress är aldrig bra...fint att du beskriver hur man skulle kunna ha det istället...
2015-12-17

    Dan Myrbeck
Bra belyst!

Ju större kvantitet,
desto lägre kvalitet:

Det är bättre att ha kvalitetstid
med några få, än att ha kvaltid
med många!
2015-12-15

    Dan Myrbeck
Rubriken säger väldigt mycket!
Bra!

(Nu ska ja läsa texten...!)
2015-12-15

  Lindha W Gustavsson
Du skriver så klokt om hur julen bör vara, och jag hoppas många läser det du skriver och tänker efter.
2015-12-15

  Valter Örn VIP
Min barndoms jular var en idyll att minnas. Opretentiöst, familjegemenskap, förväntan och glädje.
Inga störande tv-program eller mobiler. På radion kanske Farbror Sven med dans kring granen eller hälsningar till svenskar i utlandet eller på båtar.
Inga stora åthävor behövdes men vi var nöjda och lyckliga ändå !

2015-12-15

    ej medlem längre
Instämmer i alla dina ord. Julfrid är numera ett sällsynt ord...
2015-12-15

  Ljusletaren
Du gör som jag och skriver om julen. Det om FB är bara så sant /kram
2015-12-15
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP