Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min far

Du föddes in som barn nr tre av
fyra systrar.
Livet testade ditt tålamod och din
uthållighet.
Barnarbete...
Hela familjen fick hjälpas åt att dra sitt
strå till stacken.
Du fiskade och det blev en hobby som
du även idag utövar.
När du var tio år fick du vakta kor åt en
bonde flera mil från familjen. Du gick
barfota på stubbåkrar med såriga fötter.
Det blev en slant att ge till din mamma.
Kriget kom och du fick som 15 åring tvångsförflyttas till Köningsberg där du ansågs
vuxen att ta hand om en bondgård när bönderna rycktes ut i kriget.
Du fick inte sitta vid samma bord som övriga familjen.
Fyra språk behärskade du, polska ryska,tyska och franska.
Du gick dina första skolår i Albi en liten gruvort i franska Pyreneerna.
Svenska lärde du dig snabbt på ditt arbete, där arbetskamraterna blev dina lärare.

Du gjorde såsmåningom även svensk militärtjänst.
Du fick en dotter som såg upp till dig men som aldrig fick känslomässig bekräftelse. Du har hjälpt mig på olika sätt och ditt hjärta är gott.

Vi fick aldrig någon djupare kontakt.
När jag ser din historia så förstår jag min.

Uthållighet, styrka och tålamod och att stå stadigt när det stormar har jag fått av dig.

Tack pappa





Övriga genrer av WyS VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-19 10:13



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Fin hyllning till Din far... han gav Dig mycket, men inte allt... men det finns heller inga perfekta föräldrar eller människor...
Det viktiga är "good enough" tillräckligt bra... o har inte detta funnits, får man ändå försöka att se Kärleken bakom fasaden...
För att istället hålla öppna sår vid liv, när föräldern är död, känns som en meningslös form av självplågeri, som jag slutat med!
2015-12-22

  Lars Hedlin
En mycket fin hyllning till din Pappa <3 kram
2015-12-21

    ej medlem längre
En vacker hyllning till din far!!
2015-12-20

    ej medlem längre
Fint porträtterat.
2015-12-19

  M:tin
Fint när man kan hylla sin föräldrar!
2015-12-19

  i af apa
vad fint om en pappa! berörande
läsning, tack!
2015-12-19
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP