Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett litet frö växer upp

 

Hon bad om förlåtelse

om och om igen

För det hon hade gjort

och för det hon skulle komma att göra

 

Hennes skuld var stor

och han talade om

att det var en omöjlighet

hon bad honom om

Han talade om för henne

att han aldrig skulle acceptera

den hon var, den hon hade varit

och den hon skulle komma att bli

 

Hon levde så, i alla år

i hans skugga och blev ingen

Hon utplånade allt som varit

genom att lära sig

att förtränga sin mänskliga sida

 

När han var färdig med sin utbildning

av att lära henne bli den perfekta människa

så var hon inget annat

än en krälande våt fläck på marken

 

Hon var osynlig, självömkande och skuldtyngd

hon utplånade allt inom sig

utom ett litet frö som hon sparade i sitt hjärta

Ett litet frö som växte och började ta plats

och utvecklades till ett stort hjärta

fullt med mod och kraft att förändra

 

Han sa mycket till henne

men hon visste att det inte var han

som bar på förlåtelsens förlösande kraft

för den bodde inom henne själv 

 

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-21 01:38



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Jag tror att dessa alfahannar tillhör en utdöende dynasti. Den yngre generationen kvinnor vet sitt värde och kan ställa motkrav och det är bra. Jag har en syster som levt under en sådan tyrann men som tur är är han nu bortgången och kan känna lite frihet. Men eftersom hon inte har fått hantera ärenden själv så är det nu svårt för henne att hantera.
2015-12-26

  Lars Hedlin
Orden känns och förmedlar en transformation!
2015-12-21

  Marita Ohlquist VIP
Star text om en kuvad kvinna som reser sig och får ett bra liv!
2015-12-21

  Evelyn Falk Möller VIP
Ingenting utanför oss kan ge oss någonting som vi inte redan har själva... Det är en underbar insikt.

Stark berättelse om just det.


2015-12-21

  S.A.I. Steve Lando VIP
en kraftfull levnadsbeteckning
2015-12-21
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP