Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett PS till Torbjörn Tännsjö


värmedöden

 

den globala förstöringen av det liv planeten har givit oss – regnskogarnas död i jakten på monokulturernas profit, den blytunga förtjockningen av luften för allt liv att andas i jakten på profit, djurarternas utrotande till följd av denna profitjakt och för enskilda profitörers nöje, havens och flodernas förgiftning, det storskaliga rovfisket i jakten på profit som utraderar det lokala fisket och dess fiskares levebröd ... 

i sin bok "Filosofisk tröst – en bok om döden", skriver Torbjörn Tännsjö bland mycket mer dessa rader:

"Värmedöden – det definitiva slutet på allt kännande liv i universum...".

finns något liv som inte är kännande i någon mening  – "att känna", betyder inte just det liv...

är vi verkligen beredda att gå denna framtid, redan nutid, till mötes – ska vi investera i vår undergång...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av petter rost
Läst 470 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-22 21:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Patos- poeter ni solvet dra fram viktiga saker i dagsljus, belysa peka på! Gillar det!
2016-03-21

  Lollitta VIP
ska vi investera i vår undergång...


____________________
HELA TIDENNNNNNNNNNNN!
2016-01-17

  Annie b'larsson VIP
Undrar om det var min kommentar här som kullkastade all framtida vettig kommunikation. Gud! vad människan är hopplös ibland. Allt detta meningslösa skitsnackande som inte gagnar någon eller något. Hur långt skall det gå innan jorden välter och ramlar ut i universum. Det vore faktiskt lika bra. Så som människan har förstört, jorden, sig själv och sin nästa.
2016-01-13

  Annie b'larsson VIP
Det olyckliga med filosofer är att de ibland lyckas få människor tro att de har något viktigt att säga, när de lika gärna kunnat hålla käften. Jag har inte läst Torbjörn Tännsjös bok, men tagit del av vad som sägs om den, t ex på Aftonbladet kultur.

Liksom Aftonbladet debatt, tror inte heller jag på Tännsjös tes att människan blir lyckligare om bara A-barn föds. "Det blir svårt för alla dem som senare i livet får ett funktionshinder eller drabbas av svår sjukdom. Även friska förlorar på ett samhälle som enbart välkomnar perfekta individer."

Vi är många som inte är beredda att gå en sådan framtid, "redan nutid", till mötes. Tännsjö ger ingen tröst. Inget hopp om att rädda vare sig Människan eller Jorden.


2015-12-23

  i af apa
värmedöden
ingen död som precis
värmer
varken kropp, själ eller tanke...

jag behöver filosofisk tröst,
tack!!!
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost