Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min egen bild : Copyright : Soligajag_1


Juldagsmorgonens skymning

Nu har årets 'stora dag' passerat och
ett antal ur befolkningen ligger kvar
i sina bäddar medans andra har värk
i den övre delen av kroppen på nåt
konstigt sätt.

Undrar om dessa individer tänker om
till nästa år.
Nästa år ska jag 'bara vara' , njuta som aldrig förr
utav lugnet och ron som denna högtid är
ämnad för.

Jag vandrar tillbaka i tiden och minns när
jag va en liten flicka med en röd klänning
som mor min setat och sytt alla kvällar
innan denna Dag.

Gläds med detta härliga minne då jag
känner glädjen sprida sig i kroppen
utav all värme när jag provar klänningen
och ser min mors leende i anletet.

Kommer genast tillbaka i nuet och
tittar på min mor när jag kommer till
henne på Julaftonsmorgonen med plättar som
jag gräddat i ett nafs.

Ser hennes leende och glädjen i ögonen utav
att ta en tugga av dessa plättar med hjortronsylt.
Far har redan ätit sin frukost, tackar så mycket
för den.

Förstår ni varför jag njuter utav att göra
denna gest. Det finns ingenting i hela världen
som berikar mig så mycket att
se mor och far ha det gott denna Dag.

Beger mig hemåt med ett ljuvligt leende
på läpparna.

Nu kan jag ta mig an denna dag och bara
njuta njuta och åter njuta av lugn och ro!!

Önskar Er alla en Fin och lugn fortsättning!!
Kram Kram




Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-25 08:32



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra att det inte blev pannkaka...

Önskar-Desamma-Kram!
2015-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt med minnen som värmer...
2015-12-27

  Valter Örn VIP
Så underbart när ett vuxet barn återgäldar en mors små kärleksgärningar som betyder så mycket för en människa. Tyvärr finns det annars alltför många som inte uppskattat all kärlek de fått och kanske till och med inte hör av sig till sina föräldrar ens vid julen.
2015-12-25

  Lindha W Gustavsson
Tack för din fina upplevelser. Visst är det underbart att ha minnen! Kram på dig och god fortsättning!
2015-12-25
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP