Dessa lådor av morötter eller
kålrötter kan jag inte äta mig mätt på.
Dem är så smakrika och goda
till skinka och köttbullarna.
Har kokat dessa rotfrukter i timmar,
sedan mosar jag kålroten, blandar ner
ägg, sirap och kryddor.
Blanda runt och fyll en smord form
med 'röran' och häll på lite ströbröd.
Den med morot i har jag även i grötris som jag
kokar halvfärdig, blandar gröt med morotsmos, sirap
och ett ägg plus kryddor.
Sedan i en smord form.
Nu in i ugnen för att gräddas fint gyllenbruna.
Aromen när jag tar ut lådorna ur ugnen
är gudomlig!
Har skinka, köttbullar och rödbetssallad
på tallriken redo, fattas bara lådorna.
Njuter av denna härliga måltid med
ett glas julmust som är ett måste.
Denna juldryck kan jag inte motstå.
Visst är väl ändå Julen underbar
och mysig på många sätt.
Efterrätten blev hemmagjord saffransglass
jag bara va tvungen att testa.
Koka upp 5 dl grädde med 1 dl socker,
ha i 0,5 gram saffran, 4 st äggulor och vispa
ständigt i kastrullen tills det tjocknar.
Vill du ha extra sting på glassen häll i några droppar
konjak.
Fyll sedan några skålar med denna
goda massa, ställ i frysen i 10 timmar.
Efterrätten är redo att avsmakas.
Njut!!