Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Begravningsdikter lästa på Onsala kyrkogård på min fars tvåspråkiga begravningsgudstjänst 2005. Pappa bodde i USA sista ca. 45 åren av sitt liv. Hans far hade varit kyrkoherde i Onsala.


Pappas Hemkomst till Onsala – Dad’s Homecoming to Onsala

 

Pappas Hemkomst till Onsala

Anders G.J. Rhodin, 2005
Inspirerad av Robert Frosts
“En Tuva Blommor”

Begravningsdikt för min Far,
Johannes A.G. Rhodin

Kära Pappa, hör vår bön, känn vår sorg,
Viskad bland älskad släkt och vänner, samlade här.
Vi är tillsammans, viskar jag från min själ,
Vi är tillsammans, vare sig vi är tillsammans eller isär.

Pappa, du är borta, men ditt minne lever kvar,
Här i våra hjärtan, vår kärlek du har.
Vi sörjer tillsammans, våra tankar är som en,
Vi sörjer tillsammans, din sista resa hem.

Hem har du kommit, här skall du vila,
Med Farmor och Farfar, tillsammans igen.
Här i Onsala, där era hjärtan har levat
I Prästgårdens paradis, era själar hör hemma.

Pappa, ditt minne nu lever—hedrat, hyllat,
Vårdad bland älskad släkt och vänner, samlade här.
Vi är tillsammans, viskar jag från min själ,
Vi är tillsammans, vare sig vi är tillsammans eller isär.

 

Dad’s Homecoming to Onsala

Anders G.J. Rhodin, 2005
Inspired by Robert Frost’s
“The Tuft of Flowers”

Funeral Poem for my Father,
Johannes A.G. Rhodin

Dear Dad, hear our prayer, feel our grief,
Whispered among beloved family and friends, gathered here.
We are together, I whisper from my heart,
We are together, whether we are together or apart.

Dad, you are gone, but your memory lives on,
Here in our hearts, our love remains yours.
We grieve together, our thoughts are as one,
We grieve together, your last journey home.

Home you have come, here you shall rest,
With Farmor and Farfar, together at last.
Here in Onsala, where your hearts have known
Prästgården’s paradise, your souls are now home.

Dad, your memory now lives—honored, acclaimed,
Cherished among beloved family and friends, gathered here.
We are together, I whisper from my heart,
We are together, whether we are together or apart.

 




Bunden vers av arhodin
Läst 336 gånger
Publicerad 2015-12-26 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

arhodin
arhodin